Dessa små äppelpajer är varken svåra att göra eller tar lång tid. Men härligt frasiga, och perfekta för ett buffebord är dom! Ingredienser till 24 st äppelpajer: 4 plattor smördeg (jag använde färdigköpta) ca 75 g mandelmassa 3-4 äpplen 0,5 dl hackade hasselnötter eller mandel 0,5 tsk mortlad kardemumma 1 msk kanel 1 msk farinsocker eller vanligt strösocker 1. Stansa ut 6 stycken rundlar ut varje platta som du trycker ut i mini-muffinsformar eller i en fast aluminiumform för muffins. 4-5 cm breda. Det går bra att göra i stora muffinsar också men då blir det så klart färre. 2. lägg lite mandelmassa i botten på smördegen. 3. Stjärna ut äpplena och skär dem på mitten. Och skiva dem i ca 2 mm tjocka skivor. Stek äppelskivorna i kardemumma, kanel och farinsocker. Stek dem tills de blir mjuka och går att rulla ihop utan att de går sönder. 4. Låt dem svalna något och rulla sen ihop en skiva och sätt i mitten i formen med deg och mandelmassa. Fyll på med fler skivor runtom så att det bildar en ros. Strö på hackade nötter. 5. grädda i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills de blivit fint gyllenbruna. 6. Ät dem gärna med en klick vaniljglas eller vaniljsås till. Eller bara som de är!