Brownie med saltrostade nötter med spritsad hallonfrosting. Denna brownien har en kraftig chokladsmak och crunchiga bitar av salta nötter. En riktig vinnarbrownie om du frågar mig och den går lika bra att äta som den är utan frosting om man vill. Brownie med saltrostade nötter och hallonkräm 160 g smör 180 g ljust muscovadosocker (3 dl löst packat) 100 g mörk choklad, fint hackad 1 ½ tsk snabbkaffepulver 1/2 dl kakao 1 ½ tsk vaniljsocker ½ tsk bakpulver 140 g ägg (3 små ägg) 60 g vetemjöl saltade och rostade valnötter eller annan nöt Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en form 15x20 cm. Smält smöret i en kastrull och häll i muscovadosockret. Blanda i chokladen som du först hackar fint. Tillsätt snabbkaffepulver, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör i äggen ett i taget, följt av mjölet. Tillsätt salt och hackade nötter. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Cremeux med hallon: 1 gelatinblad 3 äggulor 1 dl strösocker 1,25 dl hallonpure (du kan värma frysta hallon och pressa ut saften genom en sil) 2,5 msk smör 0,5 krm salt 1 spritspåse Gör så här: Lägg gelatinet i kallt vatten. Vispa ihop äggulorna med hälften av sockret. Koka upp purén med resten av sockret i en kastrull. Häll den varma purén över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm till 84 grader, rör hela tiden. Tillsätt gelatinbladet och salt, rör om. Sila ev blandningen. Kyl ner blandningen tills vätskan är fingervarm. Klicka i smöret och mixa till en slät kräm med en stavmixer. Plasta längst med ytan och låt stå i kylen några timmar eller över natten. Vispa upp med 1 dl grädde och spritsa på brownie-bitarna. Jag använde en rak kronbladstyll. Köp min bok om tårtor här!