Den här är en cheesecake som är ett riktigt favoritbakverk! Jag har bakat denna cheesecake många gånger och den har blivit många av mina vänners favorit! Det är en cheesecake med getost som är toppad med kola och hallon! Helt underbar! Man kan tycka att det låter konstigt med getost i en cheesecake, men med den vita chokladen blir det en perfekt balans av söt och salt från osten. Jag har övertygat många! Den kräver ingen ugn heller. Baka egna kolasmulor som jag gjorde eller gör snabbvarianten av cheesecaken och ta digestivekex. Du kan antingen göra en större cheesecake eller flera mindre cheesecakes. Recept på cheesecake med getost Smulbotten med kola 100 g rumsvarmt smör 0,5 dl strösocker 0,5 dl muskovadosocker 2 msk ljus sirap 2,5 -3 dl vetemjöl 0, 5 tsk bikarbonat 1 tsk vaniljsocker 1 tsk malen ingefära 75 gram smält smör Gör smulbottnen så här: 1. Värm ugnen till 175 grader. 2. Mixa ihop smör, socker och sirap i en matberedare. 3. Lägg i resten av ingredienserna. Blanda snabbt ihop till en deg. 4. Smula ut degen på en plåt och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter tills de är gyllenbruna. Ta ut och låt svalna. 5. Smält 50 gram smör. Lägg smulorna i en matberedare med det smälta smöret och mixa jämnt. 6. Tryck ut smulorna i en pajform med avtagbar kant, eller springform. Placera i kylen. Cheesecake 330 g vit choklad 200 g chèvre 2,5 dl vispgrädde 400 g cream cheese Gör getostcheesecken så här: 1. Smält smöret och häll ner det i en matberedare. Smula ner digestivekexen och mixa till en jämn smet. Häll smeten i botten av en förslagsvis 18 cm springform och tryck ut till ett jämnt lager. Ställ in i kylen. 2. Hacka 230 g av chokladen och lägg i en matberedare. Smula ner getosten och koka upp grädden. Häll grädden över getosten och chokladen och mixa slätt. Tillsätt färskosten och mixa till en fin kräm. 3. Häll ner krämen i formen och ställ tillbaka i kylen. Låt cheesecaken stelna i ca 2-3 timmar. Eller ställ den i frysen. 4. Riv de återstående 100 g choklad grovt och strö över den kalla cheesecaken. Gratinera den hastigt på högsta övervärme eller med brännare och ställ svalt igen eller servera.