Hasselnötsbottnar: 3 äggvitor 1 1/2 dl hasselnötsmjöl 1 dl strösocker 1 krm salt Gör så här: Sätt ugnen på 175° varmluft. Vispa äggvitorna till ett vitt fluffigt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner hasselnötssmjöl, socker och salt. Blanda försiktigt till en jämn smet. Spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 5-6 cm breda. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills bottnarna har fått fin färg. Låt svalna. Moccaganache: 150 gram choklad 1,75 dl vispgrädde 1 tsk pulverkaffe (eller efter smak), kan uteslutas 1 nypa salt Gör så här: Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden till kokpunkten och häll i pulverkaffet, salt och rör om. Häll över chokladen. Låt stå 30 sek - 1 minut och rör sen försiktigt om. Rör om tills det blir en len kräm. Låt stå i rumtemperatur tills den blir spritsbar eller bredbar, det tar några timmar. (förbered gärna dagen innan du behöver ganachen) Topping: Vaniljglass Dulce de leche Hackade rostade hasselnötter (gärna karamelliserade) Frystorkat hallon Maränger Gör så här: Spritsa på ett lager moccakräm på en botten och lägg på en botten till. Spritsa ett lager till. Toppa med en glasskula, kola, maränger, rostade nötter och frystorkat hallon.