Små chokladbakelser som är väldigt trevliga att duka fram flera av. Den har en saftig chokladbotten (jag fulkommligt älskar den här bottnen, så saftig och chokladig) och en smakrik salt kolafrosting. Till kolafrostingen kan du även använda dulce de leche på burk. Chokladtårta med salt kolafrosting 9 bakelser 1 3/4 dl kallt starkt kaffe 1 1/2 dl kakao 1 dl crème fraiche 3 1/2 dl vetemjöl (210 g) 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk bikarbonat 1 tsk vaniljsocker 2 krm salt 175 g smör, rumsvarmt 1 1/2 dl strösocker 1 dl mörkt muscovadosocker 2 ägg Gör chokladbakelserna så här: Sätt ugnen på 150° varmluft. Rör ihop kaffe, kakao och crème fraiche. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en annan bunke och rör jämnt. Vispa smöret 2–3 min. Tillsätt de båda sockersorterna och vispa ytterligare 2–3 min. Tillsätt ett ägg i taget och rör emellan. Rör ner mjölblandningen växelvis med kaffeblandningen. Rör till en jämn smet och häll i en springform 18 cm i diameter. Klä den med bakplåtspapper i botten och på kanterna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min tills provstickan precis är torr när du sticker ner den. Låt kakan svalna. Jämna ev till bottnen på toppen och dela den sen i 3 lika tjocka bottnar. Stansa ut 6 små rundlar (minitårtbottnar) på varje botten. Salt kolafrosting 250 g rumsvarmt smör 100 g philadelphiaost 75–120 g florsocker (1 ¼–2 dl) 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1 dl salt kolasås (se recept här) Vispa smöret riktigt vitt och fluffigt i en köksassistent, minst 5 minuter. Klicka i lite färskost i taget under vispning. Blanda i florsocker, vaniljsocker och salt. Vispa i kolasås. Montering Spritsa med en rund tyll på hälften av de små bottnarna. Lägg på en botten på den spritsade frostingen och spritsa på toppen av bakelsen. Strö över torkade lingon och hackade pistagenötter. Köp min bok om tårtor här!