Frasiga små croissanter fyllda med hemgjort äppelmarmelad, vem skulle kunna motstå dessa?! Äppelmarmelad, recept: 600 g äpplen 250 g pektinsocker 2 msk pressad citronjuice 1 tsk mortlad kardemumma Kärna ur och fintärna äpplena. Koka äppeltärningarna med syltsockret, citronjuicen och kardemumman i ca 7 minuter till en tjock kräm (den stelnar mer när den kallnat), kyl ner. 4 st croissanter: 2 plattor Smördeg 1 ägg hackade nötter eller mandelspån Gör croissanterna såhär: Kavla ut plattorna lite och dela varje platta i två. Lägg en klick äppelmarmelad och rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skarven underst, tryck till den lite så att croissanten inte snurrar upp. Pensla med ägg och strö över hackade nötter eller mandelspån. Grädda i mitten av ugnen på 200 g i 15-20 tills de blivit gyllene. Servera direkt.