Eclairs bakade jag för första gången för flera år sedan och har alltid tyckt att de ät framför allt vackra! Med en salt karamellchoklad-fyllning blir de även väldigt goda! Fyllningen kan egentligen bestå av vilken kräm som helst, vispad grädde, ganache, lemon curd, nutella etc. Eclair ca 12 st 1 ¼ dl vatten 1 ¼ dl mjölk 110 gram smör 1 tsk strösocker 1 tsk salt 160 g vetemjöl 4 ägg Gör eclairs så här: Värm ugnen till 220 C. Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull. Ta av från värmen, häll ner allt mjöl och blanda kraftigt med en träslev till en homogen deg. Sätt kastrullen på värmen igen och rör vidare ett par minuter tills det är en fast en fast deg. Dra av kastrullen från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt sedan äggen ett och ett under ständig omrörning. Lägg över smeten i spritspåse och låt vila i kylskåp i minst 1 timme. Spritsa ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Du kan spritsa raka eclairs med en rund slät tyll eller lite vågiga med en tät stjärntyll. Klipp ev av degen om den inte går av lätt av sig själv i ändarna. Ugnsbaka ca 15 minuter tills de fått fin färg. Om du tar ut dem för tidigt så kommer de sjunka ihop så hellre lite övergräddade. Salt karamellkräm: 3 dl grädde 130 g karamell choklad (se här) 1 krm salt Gör så här: Smält chokladen i grädden på medelvarm temperatur. Rör tills allt är smält och tillsätt saltet. Plasta längs med ytan och låt stå över natten i kylen. Vispa upp till en fluffig och spritsbar konsistens. Fyll en spritspåse med en tät stjärntyll ca 1 cm bred i öppningen. Spritsa på eclairen. Tips! Strö över lite hackade nötter på den spritsade krämen för lite crunch.