Julpyssel och bakning i ett! Dessa är så goda och fina. Det är mysigt att montera ihop dem och dekorera dem som man vill. Det finns inga begränsningar men jag har gett tre förslag nedan på hur du kan dekorera dem. Lycka till med julbaket! Foto: Andy Prhat Pâte à choux (grunddeg till eclairer) 12 st 75 g smör 1,5 dl vatten 0,5 g saffran 100 g vetemjöl 2 ägg 1. Värm ugnen till 200 grader. 2. Koka upp smör, vatten och saffran. Dra sedan bort från plattan. 3. Sikta ner mjölet och vispa ordentligt tills degen släpper från kanterna och blir en boll. 4. Vispa ner ett ägg i taget och vispa tills det blir en glansig, jämn smet. 5. Fyll en spritspåse och spritsa ut till 10 centimeter långa längder på en plåt med bakplåtspapper. Enklast är att klippa eller skära av smeten när du spritsat ut varje remsa. 6. Grädda i mitten av ugnen i 20 min eller tills de är gyllene. De måste vara färdiggräddade innan du tar ut dem, annars sjunker de ihop. Vit chokladmousse 1 gelatinblad 75 g vit choklad 2 dl grädde 2 äggulor 0,5 dl vatten 0,5 dl socker 1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. 2. Bryt chokladen och smält över ett vattenbad. 3. Vispa grädden till medelfast konsistens. Separera äggen och lägg äggulorna i en bunke. 4. Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll sakta i den varma sockerlagen i bunken med äggulor samtidigt som du vispar på låg hastighet. Plocka upp gelatinet ur vattnet och smält det i mikron, blanda ner det i äggblandingen. Vispa tills den är kall. 5. Ringla sedan ner chokladen under omrörning i äggskummet och vänd försiktigt ner grädden. Låt stå i kyl ett par timmar tills det har blivit en fast mousse. Fyll en spritspåse med moussen. Dekorationsförslag 1: Nutella Mortlat pulverkaffe Hackade kanderade nötter Guldkulor Dekorationsförslag 2: Nutella Hackade pistagenötter Lingon Dekorationsförslag 3: Vit chokladmousse Krossade polkagrisar Silverkulor Montering: Skär éclairerna på mitten så att du får en underdel och en överdel. Spritsa vit chokladmousse på bottnen och dekorera överdelen på valfritt sätt. Lägg ihop de två delarna och servera.