Denna kladdkaka är laktosfri men precis lika god! Dock är det laktos i ganachen, men det går ju utmärkt att bara äta kladdkakan =) Konsistensen är perfekt enligt mig...kladdig och seg. Inte rinnig. Sjukt god om du frågar mig! Kladdkaka, laktosfri 1 dl neutral olja (typ rapsolja) 110 g ägg (2 st) 90 g strösocker (1 dl) 120 g farinsocker (1 ½ dl) 70 g ljus sirap (½ dl) 120 g vetemjöl (2 dl ) 40 g kakao (1 dl) 1 tsk vaniljpulver 2 krm salt Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på springformen. Häll olja i en bunke. Rör i ägg, strösocker och farinsocker i en bunke, men vispa inte luftigt. Rör i resten av ingredienserna. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter. Kladdkakan brukar vara klar när den är gräddad ca 2 cm in från kanten när du känner med en provsticka. Den skall vara vobblig när du stöter på formen. Vaka över kakan i ugnen hela tiden så den inte blir övergräddad. Låt kakan svalna helt, då är den godast och smakar mest choklad. Mjölkchokadganache 150 g mjölkchoklad 1,5 dl grädde 25 g honung 1 msk smör 1 km salt Gör så här: Hacka chokladen fint. Koka upp grädden med honungen. Häll grädden över chokladen, låt stå 30 sek och blanda sen till en homogen blandning. Smält i smöret och blanda i saltet. Plasta längst med ytan och låt stå i rumstemperatur tills det är en spritsbar konsistens.