Recept på mandelbakelser med färskostmousse med smak av svartvinbär Mandelbottnar: ca 10 st 3 äggvitor 1,5 dl mandelmjöl 1 dl hasselnötsmjöl (eller ta 1 dl till mandelmjöl om du inte har hasselnötsmjöl) 1 dl strösocker Svartvinbärsmousse: 2 dl vispgrädde 1 dl philadelphia/färskost 3-4 msk koncentrerad svartvinbärssaft (eller annan smak) Färska jordgubbar till dekoration Färsk mynta till dekoration Gör mandelbakelserna så här: Sätt ugnen på 175°C. Vispa äggvitorna till ett vitt fluffigt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner mandelmjöl, hasselnötsmjöl och socker. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Du kan också klicka ut dem på plåten om du inte har en spritspåse. Grädda i ugnen i 15-20 minuter. De skall ha fått lite färg innan de är klara. Låt svalna helt innan du lägger på fyllningen. Vispa ihop grädde, färskost och svartvinbärssaft i en bunke tills det blir en fastare konsistens som kan klickas ut på bottnarna. Dekorera med skurna jordgubbar och mynta.