Dessa små tårtor eller bakelser av mandelflarn är väldigt enkla att göra och ser väldigt fina ut. Jag har byggt dem på höjden med tre eller fyra flarn. Men jag skulle säga att det räcker med tre flarn. Du kan byta ut hallongrädden till någon mousse eller glass om du vill variera. Mandelflarnsbakelserna är från mitt bärjobb i Damernas Värld nr 8 2016. Foto: Andy Prhat Mandelflarnsbakelser Ca 5 st bakelser 25 g mandel 25 g smör 25 g vetemjöl 25 g glukos 30 g strösocker Fyllning 4 dl grädde 1–2 msk florsocker 200 g hallon + hallon att ha mellan flarnen Mynta Så här gör du mandelflarnen Flarn: Finhacka mandeln och blanda med övriga ingredienser till en jämn deg. Rulla kulor av degen (cirka 15 gram/kula) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper under. Observera att det måste vara ordentligt mellanrum, då flarnen flyter ut mycket. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter på 175 grader tills flarnen fått en gyllene färg. Låt svalna. Fyllning: Vispa grädden, blanda i florsocker och hallon. Varva hallongrädde och hallon mellan mandelflarnen. Dekorera med myntablad.