Variera smaken med saffran, vanilj eller varför inte hackad färsk mynta i! Jag bakade en mazarin tårta i veckan och fick då lite smet över. Jag gräddade då av den smeten i en silikonform och fick fram dessa söta portionsbitarna som jag toppade med färskostmousse, frystorkade hallon, blåbär och nötter. Variera kryddningen med te.x. saffran, vanilj eller varför inte hackad färsk hackad mynta i. Recept på mazarinkaka 300 g mandelmassa 1 tsk mortlade kardemummakärnor 100 g rumsvarmt smör skal från 0,5 citron 3 ägg 4 msk vetemjöl 1 krm salt 0,5 dl hackad mandel Smör och ströbröd till formen Färskostmousse 100 g färskost 0,5 dl florsocker 2 dl grädde Topping Färska bär rostade nötter frystorkade hallon mynta Gör mazarinkakan så här Riv mandelmassa i en bunke och riv i skalet från en halv citron. Häll i kardemumma och rumsvarmt smör. Blanda till en jämn massa. Blanda i ett ägg i taget. Häll i mjöl, salt och hackad mandel. Blanda. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter eller häll i silikonformar med portionsbitar. Då behöver du inte smöra och bröa. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills kakan är gyllene. Låt kakan svalna helt. Vispa i hop färskost, florsocker och grädde i en bunke till en kräm. Spritsa på önskat sätt över kakan. Toppa med färska bär och rostade nötter.