Mazariner blir fina underbara bakverk! Recept på mazariner ca 15 st Mördeg: 3 dl vetemjöl 3 msk strösocker 100 g smör eller margarin 1/2 ägg Fyllning: 300 g mandelmassa 100 g smör eller margarin 3 ägg 1 tsk vaniljsocker 1 dl blåbär ca 15 hallon Ugn: 175º Gör mazarinerna så här 1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt ägg och arbeta snabbt ihop till en deg. 2. Klä formarna med deg. Riv mandelmassan och rör den smidig med smör. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. 3. Blanda i vaniljsocker och fördela smeten i formarna. Lägg i blåbär och ev några hallon, grädda i ca 15 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna och ta ur formarna. Pudra med lite florsocker innan servering. Recept på croissanter med choklad Ibland är det ok att fuska! Med färdig smördeg gör man snabbt fantastiskt goda Chokladcroissanter! Variera efter smak med t.ex. rivet apelsinskal, citronskal eller rulla in lite bär. Jag älskar dessa! Ingredienser till croissanter 250 g färsk smördeg på rulle 100 g nutella 75 g mörk choklad av bra kvalitet 100 g mandelmassa 1 st ekologiskt ägg mandelspån ( eller finhackad madel ) att strö över innan gräddning florsocker att pudra ovanpå bröden vid servering Gör chokladcroissanterna så här 1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. 2. Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar. 3. Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta. 4. Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och fördela över smördegsrutorna. 5. Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. 6. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån eller finhackad mandel. 7. Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. 8. Pudra på florsocker innan servering.