Dessa marängbakelserna är som små marängtårtor med en fluffig hallonkräm på! Det känns jättefestligt att bjuda gästerna på en liten bakelse istället för en tårta som omväxling. Detta receptet gjorde jag till Damernas Värld nr 7 2016. Marängbakelser med hallon-& fläderkräm Marängbotten 8 st 3 äggvitor 2 dl socker 1,5 tsk citronsaft 1 tsk kardemummakärnor 1,5 msk maizena Gör Marängbakelserna så här: 1. Vispa äggvitan tills det går att göra toppar. Vispa i socker och citronsaften, lite i taget. Vispa marängen tjock och glansig. 2. Mortla kardemumman, blanda med maizenan. Sikta i lite i taget och vänd försiktigt in i marängen. 3. Spritsa ut små marängbottnar på ett bakplåtspapper. 4. Grädda i ugnen på 120 grader i en timme. Låt marängbottnarna stå kvar på eftervärmen. Hallon- och fläderkräm Ca 300 g frysta hallon (skall bli 200 g puré som du använder) 0,5 dl flädersaft (koncentrerad) 0,5 citron, zest och saft 2,5 dl mjölk Ca 6 st äggulor (100 g) 100 g socker 40 g maizena 25 g smör 1 liten nypa salt Ca 4 dl g grädde Garnering Pistagenötter Hallon mynta ev. små ätbara blommor Gör Hallon- och fläderkrämen så här: 1. Koka upp hallon och citron+citronzest i en kastrull. Pressa igenom en sil för att sila av kärnorna och få en fin hallonpuré kvar, 200 g behöver du. 2. Koka upp hallonpurén, flädersaft och mjölk. 3. Vispa upp äggula lätt förhand med socker och maizena. Tillsätt i den varma hallonmjölken medan du vispar och kokar den tjock, vispa hela tiden så att det inte bränner i botten. Ta bort från plattan, lägg i smöret och smaka av med salt. Rör runt. Låt svalna helt i kyl. 4. Vispa upp den kalla hallonkrämen. Vispa grädden lätt och vänd ner i hallonkrämen, lite i taget. Ha i grädde efter smak. 5. Spritsa krämen på marängbottnarna och dekorera med hallon hackade pistagenötter och mynta.