Dessa marängbakelserna är som små marängtårtor med en fluffig hallonkräm på! Det känns jättefestligt att bjuda gästerna på en liten bakelse istället för en tårta som omväxling. Marängbakelser med hallon-& fläderkräm Marängbotten 8 st 3 äggvitor 2 dl socker 1,5 tsk citronsaft 1 tsk kardemummakärnor 1,5 msk maizena Gör Marängbakelserna så här: 1. Vispa äggvitan tills det går att göra toppar. Vispa i socker och citronsaften, lite i taget. Vispa marängen tjock och glansig. 2. Mortla kardemumman, blanda med maizenan. Sikta i lite i taget och vänd försiktigt in i marängen. 3. Spritsa ut små marängbottnar på ett bakplåtspapper. 4. Grädda i ugnen på 120 grader i en timme. Låt marängbottnarna stå kvar på eftervärmen. Hallon- och fläderkräm Ca 300 g frysta hallon (skall bli 200 g puré som du använder) 0,5 dl flädersaft (koncentrerad) 0,5 citron, zest och saft 2,5 dl mjölk Ca 6 st äggulor (100 g) 100 g socker 40 g maizena 25 g smör 1 liten nypa salt Ca 3-4 dl grädde Garnering Pistagenötter Hallon mynta ev. små ätbara blommor Gör Hallon- och fläderkrämen så här: 1. Koka upp hallon och citron+citronzest i en kastrull. Pressa igenom en sil för att sila av kärnorna och få en fin hallonpuré kvar, 200 g behöver du. 2. Koka upp hallonpurén, flädersaft och mjölk. 3. Vispa upp äggula lätt förhand med socker och maizena. Tillsätt i den varma hallonmjölken medan du vispar och kokar den tjock, vispa hela tiden så att det inte bränner i botten. Ta bort från plattan, lägg i smöret och smaka av med salt. Rör runt. Låt svalna helt i kyl. 4. Vispa upp den kalla hallonkrämen. Vispa grädden lätt och vänd ner i hallonkrämen, lite i taget. Ha i grädde efter smak. 5. Spritsa krämen på marängbottnarna och dekorera med hallon hackade pistagenötter och mynta.