Dessa moussebakelsena smyger jag ut receptet på från Allt om Mat nr 10 som är ute i butik nu. Där jag har gjort ett dessertjobb med enkla desserter. Dessa små bakelserna kan se svårare ut än vad de är. Egentligen är det bara två komponenter: färskostmousse (som är världens bästa genväg till en typ mousse) och mandelbottnar som bara är att vispa ihop. Sen får spritstylarna göra stylingjobbet åt dig! 😄 [caption id="attachment_9743" align="aligncenter" width="2000"] Foto: Helén Pe[/caption] Mandelbottnar med svartvinbärsmousse 8 30 min + 15 min i ugn I stället för att spritsa kan man bre ut moussen på bottnarna. Till 6 bakelser: 3 äggvitor 2 1/2 dl mandelmjöl 1 dl strösocker 1 krm salt Färskostmousse: 1 dl vispgrädde 100 g naturell färskost 1/2 dl konc svartvinbärssaft Garnering: torkade rosenblad Gör så här: Sätt ugnen på 175° varmluft. Vispa äggvitorna till ett vitt fluffigt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner mandelmjöl, socker och salt. Blanda försiktigt till en jämn smet. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 24 x 32 cm. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills bottnen har fått fin färg. Låt kallna. Färskostmousse: Vispa ihop grädde, färskost och saft till fast konsistens. Lägg moussen i två spritspåsar, en med slät och en med krusig tyll. Skär bottnen i kvadrater, ca 8 x 8 cm. Spritsa släta rundlar mousse på hälften av plattorna. Lägg på resterande plattor och spritsa på mousse med krusig tyll. Garnera med rosenblad.