<h2> </h2> <h2><b>Allahjärtansdag-bakelse<br /> </b><b></b></h2> <h3 class="p1"><b>med brownie, chokladpannacotta, hallonfyllning och karamellpannacotta.</b></h3> <p class="p1"><em>Ca 10 st (beroende på hur stor form du använder)<br /> </em><em>2 timmar + tid i kyl och frys</em></p> <p class="p1">Den här pannacottabakelsen behöver lite planering av tid och vad du skall gjuta den i. Du kan gjuta den i en en silikonform ca 6 cm i diameter eller gjuta den i glas eller burkar. Se till att du har plats i kyl eller frys för dina bakelser. Hallonfyllningen behöver du gjuta i t.ex. mindre silikonformar som får plats inuti bakelsen, du kan också gjuta den i en en rund silikonform och sen stansa eller skära ut bitar. Bygg helst bakelsen upp och ner, så du börjar fylla formen med karamellpannacottan, lägg sen i gelén, chokladpannacottan och sist brownien. Gjuter du i burk eller glas får du gjuta den i omvänd ordning.</p> <ul> <li class="p3"><b>Karamellpannacotta</b></li> <li class="p3">2 gelatinblad</li> <li class="p3">3 dl vispgrädde</li> <li class="p3">1 tsk vaniljsocker</li> <li class="p3">1 dl strösocker</li> <li class="p3">2 krm salt</li> </ul> <h4>Gör så här:</h4> <ol> <li class="p4"><em>Karamellpannacotta:</em><b> </b>Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 minuter. Värm grädden i en kastrull med vaniljsockret. Smält strösockret i en kastrull till en gyllenbrun karamell, rör inte om utan vinkla hellre kastrullen om du vill röra i sockret.</li> <li class="p4">Häll försiktigt gräddblandningen i karamellen, lite i taget, och sjud tills allt är smält. Tillsätt saltet. Krama ur gelatinbladen, låt dem smälta i blandningen och sila av. Häll i formen.</li> <li class="p4">Ställ i kyl och låt pannacottan stelna innan du placerar hallongelén och häller på chokladpannacottan.</li> </ol> <h3><b>Hallonfyllning</b></h3> <ul> <li>2 gelatinblad</li> <li>200 g frysta hallon</li> <li>2 msk pressad citron</li> <li>2 msk strösocker</li> <li>1 tsk vaniljsocker</li> </ul> <h4>Gör så här:</h4> <ol> <li class="p4"><em>Hallonfyllning:</em> Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 minuter.</li> <li class="p4">Lägg frysta hallon, citronsaft, strösocker och vaniljsocker i en kastrull och värm på medelhög värme. När hallonen börjar tina mosar du dem så det blir en jämn sås.</li> <li class="p4">När allt är smält och varmt kramar du ur gelatinbladen och låter dem smälta i såsen. Häll upp i små formar att gjuta i och frys. Placera sen på karamellpannacottan och häll över chokladpannacottan.</li> </ol> <h3><b>Chokladpannacotta<br /> </b></h3> <ul> <li>2 g gelatin</li> <li>3 dl vispgrädde</li> <li>1/2 dl strösocker</li> <li>150 g choklad, 55%, hackad</li> </ul> <h4>Gör så här:</h4> <ol> <li><em>Chokladpannacotta:</em> Blötlägg gelatinet, koka upp grädden med socker och häll över den hackade chokladen i en bunke.</li> <li>Rör i gelatinet, låt svalna lite innan du häller den över delen och karamellpannacottan så de inte smälter.</li> </ol> <h3><span class="s1"><b>Browniebotten</b><br /> </span></h3> <ul> <li>150 g smör</li> <li>2 1/2 dl ljust muscovadosocker</li> <li>1 1⁄2 tsk snabbkaffepulver</li> <li>1 3⁄4 dl kakao</li> <li>1 1⁄2 tsk vaniljsocker</li> <li>1⁄2 tsk bakpulver</li> <li>3 ägg</li> <li>1 dl vetemjöl</li> <li>1 krm salt</li> </ul> <h3><b>Garnering</b></h3> <ul> <li>Oxalis</li> <li>Krossad maräng</li> </ul> <p class="p4"> <p class="p4"> <h4>Gör så här:</h4> <ol> <li class="p4"><em>Browniebotten:</em> Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform, ca 22-24 cm bred. Smält smöret i en medelstor kastrull. När smöret är smält blandar du i muscovadosocker, snabbkaffepulver, kakao, vaniljsocker och bakpulver.</li> <li class="p4">Rör i äggen ett i taget, följt av mjölet. Tillsätt saltet och rör till en jämn smet.</li> <li class="p4">Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Låt svalna.</li> <li class="p4">Stansa ut rundlar lika stora som bottnen på din form du skall gjuta bakelsen i, tryck dit browniebottnen och frys hela bakelsen. Vräng sen ur dem ur formen, låt tina, garnera och servera.</li> </ol>