Denna chokladtårta är verkligen extra allt med sina bottnar av chokladig mudcake, Chokladfrosting med lite hettande chili och bränd maräng med passionsfrukt. Jag älskar det här bakverket och önskar nästan att jag var vädur ;) Recept på Chokladtårta med chokladfyllning ca 16 bitar 150 g smör 100 g mörk choklad 1,75 dl Strösocker 1 dl farinsocker 1 dl kakao 1,5 dl bryggt kaffe 3 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 0,5 g salt 3 ägg Gör Chokladtårtan så här: Sätt ugnen på 150. Smörj en rund springform 22-24 cm i diameter. Smält smör i en kastrull. Blanda i choklad, strösocker, farinsocker och kakao i en kastrull tills chokladen har smält och blanda tills den är slät. Ta av från värmen och häll i kaffet, låt den svalna lite. Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Blanda sedan i ett ägg i taget i den smälta choklad blandningen och sist vänder du i dom torra ingredienserna. Fyll din springform med smeten och grädda mitt i ugnen på 150 grader i 55-60 minuter. Gör ett stickprov innan du tar ut kakan. Låt svalna helt innan du skär den i tre delar och brer på chokladfyllningen. Recept på Chokladfrosting 125 g mörk choklad 150 g rumsvarmt smör 100 g florsocker 1 tsk vaniljpulver 25 g kakao 0,5 -1 tsk chiliflingor 0,5 dl vispgrädde 1 krm salt Gör chokladfrostingen så här: Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad eller i mikro, låt svalna lite. Vispa rumsvarmt smör, florsocker och vaniljpulver riktigt vitt och fluffigt, i tex en kitchenaid. Vispa ca 5 min. Tillsätt kakao, chiliflingor och den smälta chokladen. Lite i taget och vispa hela tiden. Blanda i grädde och salt. Om konsistensen blir för lös kan du låta den stå i kylen några minuter och låta den sätta sig lite. Annars kan du direkt spackla på den på tårtan. Förvarar du tårtan i kylen innan den serveras rekommenderar jag att ta fram den en stund innan så frostingen blir mjukare. Den hårdnar mycket i kylen. Bred ett tjockt lager mellan alla tårtbottnar. Recept på varmvispad maräng 4 äggvitor 2,5 dl strösocker 2 st passionsfrukter Gör marängen så här: Lägg äggvitorna i en rostfri bunke, blanda ner sockret och ställ bunken över ett vattenbad (kastrull med kokande vatten) på medelhög värme. Vispa marängsmeten hela tiden tills den når en temperatur av 60-65 grader, mät med en termometer. När marängsmeten nått rätt temperatur så tar du bort bunken från vattenbadet. Fortsätt vispa hela tiden, välj om du vill vispa med elvisp eller hälla smeten i en bunke till din assistent. Enklast är att fortsätta vispa i en assistent. Vispa nu marängsmeten tills den är sval, ca 10 min. Lägg i en spritspåse och spritsa på tårtan. Bränn marängen med en brulebrännare. Häll över lite passionsfrukt.