Recept på petit choux Ca 50 st 1 ¼ dl vatten 1 ¼ dl mjölk 110 gram smör 1 tsk strösocker 1 tsk salt 160 g vetemjöl 4 ägg Gör petit choux så här: Värm ugnen till 220 C. Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull. Ta av från värmen, häll ner allt mjöl och blanda kraftigt med en träslev till en homogen deg. Sätt kastrullen på värmen igen och rör vidare ett par minuter tills det är en fast en fast deg. Dra av kastrullen från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt sedan äggen ett och ett under ständig omrörning. Lägg över smeten i spritspåse och låt vila i kylskåp i minst 1 timme. Spritsa ut små bollar om ca 2 cm i diameter. Om dom blir toppiga så blöt ett finger i vatten och tryck ner den lilla toppen. Ugnsbaka petit chouxerna ca 12 minuter tills de fått fin färg. Skär dem på mitten och fyll med vispad grädde och flädercurd. Recept på flädercurd 125 g socker 6 äggulor 1 dl flädersaft (koncentrerad) 1 liten citron, saften 100 g smör Gör flädercurden så här: Vispa äggulorna och hälften av sockret fluffigt i en bunke. Koka upp flädersaft, citronsaft, resten av sockret och smör i en kastrull. Häll i det i äggsmeten, blanda och häll tillbaka i kastrullen. Värm på låg värme och rör runt hela tiden tills krämen tjocknat lite. Häll över i glasburk och låt svalna. Förvara i kyl.