Dessa små bakelserna med rabarber, hallon, körsbär och kardemummagrädde är så söta tycker jag. Och jag älskar körsbär! Som jag väntat på att de skall komma ut i butikerna! Bakelserna passar bra att bjuda på i en buffe! T.ex. studentbuffe! Eller bara till fikat såklart! Recept på mördegsmusslor av mördeg 15-20 st 100 g florsocker 200 g smör 300 g vetemjöl Rabarberkompott: 6 mellanstora rabarber 1 dl hallon 0,75 dl strösocker (eller efter smak) 0,5 lime Kardemummagrädde: 5 dl grädde 1 tsk fint mortlade kardemummakärnor 1 msk vaniljsocker 15-20 körsbär att toppa med Så här gör du mördegsmusslorna med rabarber- och hallonkompott Detta recept är väldigt tacksamt då du hela tiden kan smaka av de olika delarna och kan kontrollera hur sött eller syrligt du vill ha det. Dock så kommer kardemummasmaken fram mer när den fått stå till sig lite, så gör gärna den lite i förväg. 1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda snabbt ihop mördegen för hand eller i matberedare. Är smöret kallt skall skalet bli lite krispigare. Tryck ut i metallformar och grädda i ugnen ca 15 min eller tills de fått lite färg på kanterna. 2. Skala och skär rabarberna i ca 2 cm stora bitar och lägg i en kastrull tillsammans med hallonen, limesaft och socker (så mycket du vill ha beroende på hur sött du gillar och hur syrliga rabarberna är. Jag hade 0,75 dl strösocker). Låt detta koka upp och puttra försiktigt på låg värme tills den inte är så vattning, låt svalna helt. 3. Vispa upp grädden och blanda i kardemumman och vaniljsocker efter smak. 4. Nu kommer det roliga att bygga ihop den lilla bakelsen! Ta försiktigt ut den lilla kakan ur formen och lägg i kompotten, spritsa på grädden och toppa med ett körsbär. Pudra med florsocker om du vill, det blir fint!