Den här rulltårtan har jag gjort på ett annorlunda sätt. Jag har inte rullat den på traditionellt vis utan gjort som en bakelse som jag fyllt med en enkel vit chokladmousse och toppat med färska blåbär och vinbär. Rulltårtan är ifrån mitt bärjobb i Damernas Värld nr 8 2016 Foto: Andy Prhat Rulltårta som bakelse med vit chokladmousse Ca 5 st Recept på vit chokladmousse: 90 g vit choklad 2 dl grädde Botten: 2 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver Rivet skal från 0,5 citron 3 st ägg 1,25 dl strösocker 2 msk standardmjölk Topping: Vinbär Blåbär Florsocker att pudra över Plastfilm för tårtkanter Mousse: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen, blanda tills all choklad har smält. Ställ i kylen minst 2 timmar före servering. Vispa då upp den tills den är som mycket lättvispad grädde. Ställ in i kylen ytterligare cirka 5 minuter. Botten: Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver och rivet citronskal i en bunke. Vispa ägg och socker ordentligt vitt och poröst. Vänd ner mjölblandningen och till sist mjölken. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ett 3–4 millimeter tjockt lager. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 5 min. Lägg ett bakplåtspapper på en platt yta och strö över socker. Vänd upp den gräddade bottnen på det sockrade bakplåts- papperet. Dra bort papperet. Montering: Stansa ut små rundlar som ska bli bakelsens botten, cirka 3 centimeter i diameter. Skär ut en lång rektangel som passar precis runt bottnen. Ta rektangeln och en bit plastfilm och vira runt bottnen. Knyt ett snöre runt. Fyll håligheten med bär och vit chokladmousse. Dekorera med bär. Pudra över florsocker. Tips! Hinner du inte göra bakelser av rulltårtan han du bre moussen på rulltårtan när den svalnat, strö över bär, och rulla ihop som en vanlig rulltårta.