Recept på semlor med pâte à choux deg ca 20 st 75 g smör 1,5 dl vatten 0,5 tsk mortlade kardemumma kärnor 100 g vetemjöl 2 ägg Fyllning: 100 g mandelmassa 2-3 msk vispgrädde inkråmet från semelbullarna + vispad grädde och florsocker att toppa med Gör semlorna så här: 1. Värm ugnen till 200 grader. 2. Koka upp smör, vatten och kardemumma. Dra sedan bort från plattan. 3. Rör ner mjölet och vispa ordentligt tills degen släpper från kanterna och blir en boll, värm igen på medelvärme på plattan och vispa runt degen med en stor slev, ca 1 minut. 4. Vispa ner ett ägg i taget och vispa tills det blir en glansig, jämn smet. 5. Fyll en spritspåse och spritsa ut ca 20 små bollar eller hur stora du vill ha dem på en plåt med bakplåtspapper. Du kan behöva forma till toppen lite så den blir jämt rund. 6. Grädda i mitten av ugnen i 20 min eller tills de är gyllene. De måste vara färdiggräddade innan du tar ut dem, annars sjunker de ihop. Öppna inte luckan under gräddningen, så hellre lite mer färg än för ljusa. Montering 1. Skär av toppen och gröp ur så det blir plats för fyllning. 2. Riv mandelmassan och blanda med grädde och det inkråmet du från av den lilla mini-semlan. Har du vaniljkräm hemma är det också supergott att blanda i. 3. Vispa grädde som du toppar med, lägg på locket och avsluta med att pudra över florsocker.