Älskar du också nybakade baguetter?! Det är är ett recept på jätte enkla baguetter som min storasyster Victoria bakade med mig. Du blandar ihop degen på kvällen och bakar ut och gräddar dagen efter. Det blir jättegoda baguetter som du kan variera i smak och form. Jag hade inte min kamera till hands så det blev mobilbilder... Recept på enkla baguetter 650 g vatten 8-10 gram jäst 800 g vetemjöl special fullkorn 1 msk krossad anis 1 msk krossad fänkål 2 tsk salt Gör baguetterna så här: Blanda ihop alla ingredienser till en deg, den blir ganska lös. Plasta och låt stå i rumstemperatur över natten. Värm ugnen till 250 grader.Häl ur degen på ett väl mjölat bord. Dela den i två delar och och låt jäsa i 30 minuter. Gör sen antingen ett bröd och tre baguetter eller 6 baguetter eller två bröd. Dela ena delen på tre och snurra till baguetter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Brödet trycker du ut och viker ihop till ett paket. Vänder det upp och ned i en mjölad bakkorg och låter det jäsa ca 30 minuter. Gör du ett bröd i brödkorg kan du sänka värmen till 225 grader. Grädda i ugnen i ca 20-30 minuter, eller tills den är 96 grader inuti. Låt svalna. Ät med smör och ost! =) Låt degen jäsa över natten, och du kommer hitta den så här morgonen efter. Dela upp ena halvan av degen till tre baguetter, vrid dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör du ett större bröd viker du in kanterna som ett paket och runddriver den försiktigt. Lägg i en mjölad jäskorg och låt jäsa ca 30-45 minuter.