Ett förenklat surdegsbröd som är jäst i jäskorg. Du kan smaksätta det med vilka brödkryddor du vill. Jag använde mortlade fänkålsfrön och valnötter. Du kan t.ex. ha i solrosfrön, linfrön, torkad frukt och olika nötter. Finns det något bättre än nybakat bröd med smör och en skiva ost på?! ;P Recept på enkelt surdegsbröd 25 g jäst 300 g rågsurdeg (finns vid jästen i kyldisken) 5 dl kallt vatten 250 g rågsikt 650 g vetemjöl 150 g grovt hackade valnötter 1 msk brödkryddor 25 g salt (5 tsk salt) Gör surdegsbrödet så här: Dag 1 Smula ner jästen i en degblandare och tillsätt resterande ingredienser förutom saltet. Blanda på medelhasighet ca 3 minuter. Tillsätt saltet och blanda vidare i en minut. Lägg degen i en stor bunke och täck med plast och ställ i kyl. Jäs degen minst 8 timmar. Dag 2 Arbeta ur luften ur degen och dela den i 2 delar. Forma till 2 limpor och jäs de i 2 jäskorgar alternativt på en ugnsplåt i ca 1 timme till dubbel storlek. Ugnsbaka på 225 C i ca 40 minuter tills brödet är 95 C i mitten.