Underbart bröd som går snabbt att slänga ihop, sen sköter det sig självt i ugnen! Självklart lägger man i nötter, frön och frukt efter egen smak. Har du inte sirap hemma kan du söta med 1/2 dl honung istället. Recept på filmjölkslimpa Ingredienser: 4.5 dl filmjölk 1 dl mörk sirap 2 dl vetekross 1 dl havregryn 2.5 dl grovt rågmjöl 3 dl vetemjöl eller dinkel 1 dl pumpakärnor 1.5 tsk salt 1.5 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 2 tsk brödkryddor 1 dl hasselnötter eller annan nöt 1 dl torkade aprikoser 1 dl russin Gör filmjölkslimpan så här Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka torkad frukt och nötter grovt, blanda med de torra ingredienserna och blanda ner i filmjölksblandningen. Rör runt till en jämn "gröt". Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och pumpakärnor eller solrosfrön, grädda brödet i cirka 1 1/2 timma. Brödet skall ha en innertemperatur på 98 grader, då är det perfekt! Låt svalna helt innan du skär i det, ca 6 timmar.