Riktigt fluffiga och mjuka frallor av vete och råsikt. Ägget gör att bröden blir extra mjuka och får en fin färg. Och extra proteinrikt såklart. Toppa med vallmo, frön, eller strö bara lite mjöl över eller ha dem helt naturella. Degen blir kletig men går att hantera när den jäst. Använd mjöl på bakbordet och ev mjölade händer om du behöver. Har du i för mycket mjöl kommer bröden bli torra. Så kletigt är bra. Servera frallorna med nybakta med smör. Goda att servera som matbröd till soppa. Rågsiktsfrallor i långpanna 12 st 25 g jäst 400 g vatten (4 dl) 30 g olivolja (ca 1/3 dl) 30 g smör 2 ägg 15 g honung (ca 1 msk) 540 g rågsikt (9 dl) 150 g vetemjöl special (2,5 dl) 2 tsk salt Topping: 1 ägg vallmofrön Gör så här: Smula jästen i en bunke och blanda ut med vatten. Tillsätt olja, rumsvarm smör, ägg, honung, rågsikt och vetemjöl. Knåda till en klibbig deg i en assistent, 5-10 min. Tillsätt saltet på slutet. Låt jäsa till dubbel storlek 1 timma. Dela degen i 12 lika stora bitar, ta gärna hjälp av en våg. Forma till bollar. Lägg i en plåt ca 20 x 35 cm. Låt jäsa ytterligare 40 minuter under bakduk. Värm ugnen till 225 grader. Pensla med vatten eller ägg och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i 15 -20 minuter. Låt brödet gräddas till ca 90 grader i innertemperatur. Låt svalna innan du bryter brödet. Ett tips för att få ännu bättre skorpa på brödet är att slänga in 1 dl vatten nederst i ugnen på en plåt när du ställer in bröden så de får gräddas i ånga.