Nygräddade frallor i långpanna! Mjuka saftiga med smak av rågsikt. Strö över valfria frön eller baka dem naturella. Du kan också baka enskillda frallor av receptet. Frallor i långpanna 1 långpanna eller 2 mindre, 24 st frallor 50 g jäst 6 dl vatten 2 msk flytande honung 1 msk rapsolja 2 tsk anis, mortlar 10 dl rågsikt 4 dl vetemjöl 3/4 msk salt _______ ägg till pensling 1 dl valfria frön Gör så här: Smula jästen i en bunke tillhörande en assistent. Blanda ut i vatten och mjölk. Tillsätt honung samt mortlad anis. Tillsätt mjölsorterna och knåda ihop till en deg. Tillsätt sist saltet, se till att det fördelas jämnt i degen. Låt jäsa till dubbel storlek under plast eller bakduk, ca 1 timma. Dela degen i två och kavla ut till två rektanglar ca 25x30 cm. Lägg på ett bakplåtspapper i en plåt. Dela med en degskrapa 12 bitar i varje. Låt jäsa igen ca 40 min. Värm ugnen till 225 grader. Pensla med ägg och strö över valfria frön. Grädda i ca 15 -20 minuter. När brödet har en innetemperatur på 96 grader är de klara. Låt svalna på ett galler.