Snabba frukostfrallor av dinkel. Du kan byta ut lite av dinkelmjölet till ett grövre mjöl om du vill ha grova frallor. Du kan också tillsätta t.ex. solrosfrön, linfrön eller brödkryddor för att variera brödet. Nattjästa dinkelfrallor 8-10 frallor Ingredienser 400 g kallt vatten 7 g jäst 500 g dinkelmjöl (vetemjöl går också bra) 50 g grovt dinkelmjöl 1 msk olivolja 1 msk honung 2 tsk salt Gör så här På kvällen: Mät upp vattnet i en bunke. Smula ner jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt dinkelmjöl, honung, olivolja och salt. Rör ihop, degen blir ganska lös. Plasta bunken med och låt jäsa i rumstemperatur under natten, ca 8 timmar. På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader. Skrapa försiktigt ut degen på mjölat bakbord. Degen är lite lös och det är viktigt att handskas försiktigt med den. Spänn den genom att försiktigt vika ihop den till ett paket, ta tag i degens kanter och vik in mot mitten. Vänd skarven som uppstår nedåt. Det är inte så noga hur degen viks, men det är bra att få lite höjd på den. Pudra över lite mjöl och låt jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk. Dela degen i 8-10 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten och ställ en liten värmetålig skål med vatten längst ner. Grädda i 15-20 minuter tills frallorna fått lite gyllene färg. Du kan kontrollera med en termometer att frallorna är klara, de skall vara 96 grader i mitten.