Fröknäckebröd är något som jag gör återkommande. Det är gott att snacksa på till en kopp te på kvällen, eller äta till frukost. Eftersom jag gjort det så många gånger har jag experimenterat en del med receptet. Det här brödet med majsmjöl är min favorit för tillfället. Och mycket kokosolja, jag älskar kokosolja. Som pålägg har jag oftast bara cream cheese och avokado. Recept på fröknäckebröd Ingredienser till en plåt fröknäckebröd: 2 dl majsmjöl 1 dl solrosfrön 1 dl sesamfrön 1 dl linfrön 0,75 tsk salt 0,5 msk honung 4 msk kokosolja 1,5 dl uppkokat vatten Gör fröknäckebröden så här: 1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vatten och smält kokosoljan och honungen där i. Blanda sedan ner i fröblandningen och låt den stå i några minuter så den får svälla. 2. Kavla eller tryck sen ut degen mellan två bakplåtspapper på en plåt. Det är gott om knäckebrödet blir tunt. Skär sen bitar så stora du vill ha. Eller bryt bitar sen när det är klart. 3. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min, beroende på hur tjockt du gör det och hur din ugn funkar. Jag har gasugn så min tid kan variera från en vanlig ugn. Håll lite koll. 4. Låt sen svalan, då stelnar det mer så ingen panik om det fått färg men inte är helt knäckigt. Bryt sen i bitar och bred på lite philadelphia eller en god ostbit.