Finns det något bättre än doften av nybakat bröd!? När jag flyttade till Stockholm var det bröd jag bakade när jag längtade hem eller ville skapa någon form av hemtrevnad i den möbellösa, kalla lägenheten jag bodde i. Dessa frallorna med havregryn är perfekta frukostfrallor eller som ett bröd till soppan. Nybakade med lite smör och ost på blir de underbara! Recept på grova frallor 50 gram jäst 5 dl mjölk 75 gram smör 4 dl havregryn 1 dl krossat linfrö 2,5 msk brödkryddor 2 msk hirsfrön (kan uteslutas) 8-9 dl vetemjöl 1 dl torkade tranbär(kan uteslutas) 1 msk salt 1 msk honung Topping 1 ägg till pensling Frön att strö på Baka frallorna så här: Smula jästen i en bakskål. Smält smöret, häll över mjölken och värm till 37 grader. Blanda i havregrynen, krossat linfrö, brödkryddor och vetemjöl. Blanda till en deg och lägg i saltet och de ttorkade tranbären. Knåda några minuter i bakmaskinen och låt sen jäsa till dubbel storlek. Dela degen till önskad storlek på frallorna. De jäser sig lite större än du gör dem. Låt jäsa ytterligare, 40 min. Pensla dem med ägg eller vatten och strö på dekorativa frön på frallorna. Grädda mitt i ugnen på ca 225 grader i ca 12 min eller tills de blivit gyllene. Tips! Du kan byta ut någon dl till grahamsmjöl för att få en grövre känsla i brödet.