Vill du ha det helt glutenfritt kan du använda bara havregryn. Det här brödet blev sååå gott! Jag inspirerades faktiskt av ett köpebröd med rotfrukter och ville göra ett eget och jag ville ha det snabbt och gjorde därför ett bikarbonatbröd. Du kan byta ut palsternacka till morot eller annan rotfrukt eller frukt som äpple om du vill. Eftersom det är ett bikarbonatbröd behöver det inte jäsa utan bara blandas ihop och gräddas direkt. En riktig tidssparare! Vill du ha det helt glutenfritt kan du använda bara havregryn. Recept på rotfruktsbröd 5 dl havregryn 2 dl vetemjöl eller ytterligare havregryn för att få det glutenfritt 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 2 ägg 3,5 dl naturell yoghurt 100 g riven palsternacka eller morot 70 g grovt hackade valnötter Att strö över innan gräddning: Sesamfrön Svarta sesamfrön hackade valnötter Gör rotfruktsbrödet så här: Värm ugnen till 175 grader. Mixa havregrynen i en matberedare till en fint mjöl, blanda i vetemjöl om du vill ha det. Häll också i salt och bikarbonat. Blanda. Vispa upp äggen tills de är tjockt och lite fluffigt. Riv palsternackan och hacka valnötterna. Blanda allt i en bunke. Det blir en kletig smet. Häll över i en form som du klätt med med bakplåtspapper. Jämna till och strö över sesamfrön, svarta sesam och valnötter. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timma eller tills brödet är 100 grader inuti. Blanda torra ingredienser, vispa upp äggen och riv palsternackan. Blanda sen ihop allt och häll i formen. Klar att gräddas!