Dessa blir underbart krispiga i och mjuka inuti med massa smak. De får mer smak ju längre de får jäsa, därför är kalljästa frallor tacksamt. Låt dem dock bli rumstempererade innan du gräddar dem. Grova frallor av dinkel Ca 10 st 6 g färsk jäst 4 dl kallt vatten 1,75 tsk salt 1 msk honung 2 msk kokosolja 1,5 tsk fänkålsfrön som du mortlar fint 500 g dinkelmjöl(grovt eller siktat) + lite extra till utbakning 0,5 dl linfrön Så här gör du dinkelfrallor Lös upp jästen med vattnet i en bunke. Blanda i salt, honung, kokosolja, mortalde fänkålsfrön och dinkelmjöl. Blanda runt med en slev och häll i linfrön. Degen behöver bara blandas inte knådas. Plasta bunken och ställ i kylen över natten. Dagen efter häller du försiktigt ut degen på ett mjölat bakbord. Dela upp degen i ca 10 delar och forma till frallor och runddriv dem i handflatan mot en bänk/bord. Låt jäsa under natten i kylen eller ca 1 timma i rumstemperatur. Grädda sen på 225 grader i 20-25 minuter. (om du kalljäst behöver bröden bli rumsvarma innan du gräddar dem. Ställ en plåt underst i ugnen med 1 dl vatten i för att få ånga i ugnen. Då får du en fin krispig yta. Låt svalna lite, servera med ditt favoritpålägg.