Vem älskar inte nybakat bröd på morgonen. Detta bröder kräver minimal ansträngning kvällen innan och på morgonen formar du bröden och gräddar av. Ev kan du låta degen stå i rumstemperatur i ca 30 min innan du gräddar dem. Recept på grova frukostfrallor ca 8-10 frallor 400 g vatten 10 g färsk jäst 20 g honung (kan uteslutas) 20 g hela linfrön 50 g grovt rågmjöl 400 g vetemjöl special eller dinkelmjöl 2 tsk salt 1,5 msk brödkryddor Så här gör du för att få nybakade grova frallor på morgonen: Smula jästen i en bunke. Häll i vattnet och lös upp jästen. Blanda ner resten av ingredienserna och rör ihop till en smet. Plasta bunken med degsmeten och låt stå i kylen över natten (ca 8 timmar). På morgonen: Värm ugnen till 225 grader och ställ in en plåt med höga kanter nederst i ugnen. Mjöla händerna och forma till runda frallor som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite mjöl över dem. Låt jäsa ca 30 min. Häll 1 dl vatten i plåten nederst i ugnen och ställ i plåten med frallorna i mitten av ugnen. Grädda frallorna i ca 12 minuter eller tills de fått färg och är 96 grader i mitten.