Nästan varje helg tar jag mig tid att sätta en deg på lördagen som får kalljäsa över natten. På söndagsmorgonen går jag upp, gräddar av frallorna och äter dem nybakade bröd med creamcheese, ost och gurka. Min sambo föredrar smör, ost och marmelad ;P En bonus är att det doftar nybakat i hela huset! Recept på grova frallor med frön 400 g vatten 10 g färsk jäst 20 g mörk sirap 20 g hela linfrön 50 g grovt rågmjöl 400 g vetemjöl special eller dinkelmjöl 2 tsk salt 1,5 msk brödkryddor Så här gör du för att få nybakade grova frallor på morgonen: Smula jästen i en bunke. Häll i vattnet och lös upp jästen. Blanda ner resten av ingredienserna och blanda ihop förhand till en smet . Plasta bunken med degsmeten och låt stå i kylen över natten (ca 12 timmar). Mjöla händerna och forma till ca 9 runda frallor som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite mjöl över dem. Grädda frallorna i mitten av ugnen på 225 grader i ca 12 minuter eller tills de fått färg och är 96 grader i mitten.