Hembakade hamburgerbröd är såklart godast! Dessa har jag bakat efter Mattias recept. Han lagade president hamburgare i TV4 i helgen och jag hjälpte honom att baka upp hamburgerbröden. Du hittar hela recepten på hamburgarna på hans blogg, fredagskocken.se Det är två riktigt fina burgare med bl.a. tryffel, god salsa, bacon och riktig majonäs på! Recept på hamburgerbröd (8 stycken) 2 ½ dl mjölk 35 g jäst 6 dl vetemjöl 50 g smör ½ tsk salt ½ tsk strösocker Till pensling 1 ägg sesamfrön Så här bakar du hamburgerbröd Blanda alla ingredienser och arbeta degen i en hushållsmaskin ca 10 minuter. Låt degen Jäsa i bunken till dubbel storlek, ca 30 minuter. Stjälp därefter upp degen och arbeta snabbt ur luften. Dela degen i 8 delar. Rundriv brödet till bullar och kavla sedan ut det till knappt 1 cm tjocka rundlar. Lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek ca 1 timme i rumstemperatur. Pensla bröden med ägget och strö gärna på någon god topping. Värm ugnen till 225 C. Ställ in bröden i ugnen, spraya dem med vatten och grädda i cirka 10 minuter till fin färg. Ta ut bröden och låt dem svalna på ett galler med en kökshandduk ovanpå.