Kalljästa dinkelfrallor 6 g jäst eller 2 tsk torrjäst 4 dl kallt vatten 1,25 tsk salt 1 msk honung 2 msk kokosolja 1 tsk fänkålsfrön som du mortlar fint 500 g fullkornsdinkelmjöl+ lite extra till utbakning 0,5 dl hela linfrön 1 ägg att pensla med 2 msk pumpafrön och 1 msk chiafrön att strö över frallorna Gör frallorna så här: Lös upp jästen med vattnet i en bunke. Blanda i salt, honung, kokosolja, fint mortlade fänkålsfrön och fullkornsdinkelmjöl. Blanda runt med en slev eller elvisp med degkrokar och häll i linfrön. Degen behöver bara blandas inte knådas. Plasta bunken och ställ i kylen över natten. Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut degen på ett mjölat underlag. Dela den i 8-10 bitar och forma dom till frallor, runddriv dem gärna. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla med ägg och strö på pumpakärnor eller chiafrön. Grädda sen i mitten av ugnen 20-25 minuter. Följ mig på istagram för mer receptinspo =) @homemadestockholm