Vem älskar inte doften av nybakat bröd på morgonen! Dessa kalljästa frallorna gör det enkelt att på morgonen få just det. Du rör ihop smeten på kvällen, ja RÖR ihop man behöver inte ens knåda och låter den stå i kylen över natten. Ta fram på morgonen dela i bitar och in i ugnen på en plåt! Lättare kan det inte bli! De får en fantastiskt god och krispig yta genom att du slänger in en dl vatten när du gräddar dem. Nattjästa frallor 12 st 25 g jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja 2 msk honung 1 tsk mortlade fänkålsfrön 2 tsk salt 3 dl fullkornsdinkel 8 dl siktat dinkelmjöl 1 dl solrosfrön ev. linfrön/vallmofrön/solrosfrön att toppa med Gör så här: Smula jästen i en bunke. Blanda ned vattnet, oljan, honung, mortlade fänkålsfrön och salt. Rör med en sked tills jästen löst sig. Rör i mjölet. Degen ska vara ganska lös. Plasta och ställ in bunken i kylen över natten eller ca 8 timmar. På morgonen: Sätt ugnen på 210 grader varmluft. Och ställ en plåt med höga kanter på nedersta falsen i ugnen. Ta fram degen och stjälp ut den på ett mjölat underlag. Du skall inte knåda. Dela degen i två delar och sen i 6 bitar vardera med en degskrapa. Lägg bitarna på en plåtar med bakplåtspapper, strö ev över frön, om de inte fastnar kan du pensla bröden med vatten innan. Grädda i 15-20 min i mitten av ugnen. Släng in ca 1 dl vatten i den varma plåten nederst i ugnen när du börjar grädda. På så vis får du en krispigare yta på frallorna.