Jag fullkomligt älskar det här brödet! Och det bästa av allt är att det går snabbt att baka och behöver inte jäsa och är nästan omöjligt att misslyckas med! Det är en nyttig filmjölkslimpa bakad med morötter, gojibär och valnötter. För att vara helt säker på att det blir bra inuti använder jag termometer, när det är 98 grader i mitten blir det perfekt. Du behöver bakplåtspapper och en avlång bakform. Tips! Byt ut dinkelmjölet mot havregryn så får du ett glutenfritt bröd Recept på rotfruktsbröd 5 dl havregryn 2 dl dinkelmjöl 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 2 ägg 3,5 dl naturell yoghurt 3%/filmjölk 3% 100 g riven morot 1 stor näve gojibär 70 g grovt hackade valnötter Svarta sesamfrön att strö över brödet innan gräddning Att strö över innan gräddning: Sesamfrön Svarta sesamfrön hackade valnötter Gör rotfruktsbrödet så här: Värm ugnen till 175 grader. Mixa havregrynen i en matberedare till en fint mjöl, blanda i dinkelmjöl, salt och bikarbonat. Blanda. Vispa upp äggen tills de är tjockt och lite fluffigt. Riv morötterna och hacka valnötterna och ta fram gojibären. Blanda allt i en bunke. Det blir en kletig smet. Häll över i en form som du klätt med med bakplåtspapper. Jämna till och strö över svarta sesamfrön och havregryn. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timma eller tills brödet är 98 grader inuti.