Jag älskar detta lilla bakverk som går att variera till tusen! Fyll med en salt fyllning, tex smetana och rom eller vispad grädde och en lemoncurd, eller en god mousse! Du kan och spritsa större bollar, kransar eller eclairer av samma smet. Men grädda då längre och på något lägre temperatur. Små och puffiga underverk! Petit choux ca 40-60 st 1,25 dl vatten 1,25 dl mjölk 110 g smör 1 tsk strösocker 3/4 tsk salt 160 g vetemjöl (drygt 2,5 dl) 4 ägg Gör så här: Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull. Ta av från plattan, häll ner allt mjöl och blanda kraftigt med en träslev till en homogen deg. Sätt kastrullen på plattan igen och rör vidare ett par minuter tills det är en fast deg. Dra av kastrullen från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt äggen ett och ett under omrörning. Lägg över smeten i en spritspåse och låt vila i kylskåp i minst 1 timme. Värm ugnen till 220 grader. Spritsa ut till små bollar, ca 3 cm i diameter. Om de blir toppiga, blöt ett finger i vatten och tryck ner den lilla toppen. Ugnsbaka petit-chouerna ca 20 minuter tills de är genomgräddade och fått fin färg. Tar du ut dem för tidigt sjunker de ihop. Visa detta inlägg på Instagram Ett inlägg delat av Cecilia Hagerling Larsson (@homemade_by_cecilia)