Nu till sommaren finns det så mycket färska bär i affärerna som jag gärna vill använda till allt! Här har jag gjort ett par jordgubbsscones där man helt enkelt bara viker in jordgubbarna i sconessmeten och låter dem gräddas lite längre bara. Testa med blåbär eller hallon också om du har det. Supergott och lyxigt till frukost! 3,75 dl vetemjöl 75 gram smör 0,25 tsk salt 0,25 dl råsocker 0,5 tsk mortlade karemummakärnor 0,75 tsk bakpulver 0,75 dl jordgubbar, skurna i bitar 1 dl mjölk 1 ägg plus till pensling mandelspån Nyp ihop alla torra ingredienser med smöret. Vispa ihop mjölken med ägget, men spar lite ägg till penslingen av sconsen. Blanda ner i smörblandningen och jobba den till en fastare smet. När den är lite formbar delar du den på två och viker in jordgubbarna som du skurit i cm stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla på med ägg och strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Servera med tex smör, creamcheese, ost och goda marmelader!