Scones ger ju direkt frukosten en rejäl guldkant! Här har jag bakat dem på havregryn, så gott! Du kan lätt variera smaken, se tips nedan. Arbeta degen så lite som möjligt för att få luftiga scones. Scones 4 st 3,5 dl fint vetemjöl (210 g) 1 dl havregryn (35 g) 2 tsk bakpulver 3/4 tsk salt 1/2 msk socker 75 g kallt fintärnat smör 2 dl fil eller yoghurt Tips! Tillsätt någon krydda som kardemumma, vallmofrön saffran, rivet citronskal eller kanske hackad choklad för att variera smaken. Topping: pensla med ägg havregryn råsocker (kan uteslutas) Gör så här: Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt och socker i en bunke. Nyp ihop med smöret, det är bara bra om det är lite klumpar i. Tillsätt sen fil eller yoghurt. Degen blir kletig...Mjöla händerna och forma bollar som du plattar till lite och lägger på en plåt. Nagga med en gaffel. Pensla med ägg och strö över havregryn och lite råsocker. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Se hur du bakar sconsen här!