Saftiga Äppelbullar går inte av för hackor! Vi älskar att baka med äpplen nu på hösten och många har för mycket äpplen i trädgården. Här har du ett lysande sätt att göra av med dem! =) Saftiga äppelbullar med mandel och kanel ca 20 st Fördeg: 25 g jäst 3 dl mjölk (fingervarm) 250 g vetemjöl special Deg: 250 g vetemjöl special 1-2 tsk mortlade kardemummakärnor 120 g rumstempererat smör 1 dl strösocker 3/4 tsk salt Fyllning: 3 äpplen 150 g rumstempererat smör 1 dl farinsocker eller strösocker 1 msk malen kanel 75 g riven mandelmassa Topping: 1 uppvispat ägg + 1 nypa salt till pensling hackad hasselnöt eller pärlsocker Gör så här: Smula jästen i en bunke tillhörande en assistent, blanda ut jästen i mjölken och rör sen ner mjölet. Låt jäsa 40 min. Rör ner vetemjöl, kardemumma, smör och strösocker. Knåda ihop till en smidig deg och tillsätt sist saltet. Låt jäsa ca 20-30 min. Skär äpplena i cm stora bitar. Stek äppelbitarna mjuka i 1 msk smör och 2 msk socker. Gör fyllningen: Blanda ihop smör, farinsocker, kanel och riven mandelmassa till en jämn massa. Kavla ut degen till en rektangel och bred på fyllningen. Strö över äppelbitarna och rulla ihop till en "rulle" skär 2 cm breda bitar och lägg på en plåt i bullformar. Låt jäsa 1 timma och värm ugnen till 220 grader. Pensla bullarna med ägget och strö över hackade nötter eller pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 min. För extra saftiga bullar kan du pensla äppelbullarna med sockerlag när du tar ut dem ur ugnen. Koka då ihop 1 del socker med 1 del vatten som du sen penslar på bullarna. Andra recept med äpplen: Äppelmazariner Äppelmuffins Äppelpaj med bryntsmör-pajskal Äppelmos Äppelgalette