Bullar med nötkräm och choklad! Blir man inte glad av att bara höra bullar och choklad i samma mening?! Jag har både mjölk och lite grädde i degen för att den skall bli helt underbart saftig och god. Längtar redan tills jag får äta dessa bullar igen! Recept på bullar med nötkräm- & chokladfyllning ca 20 st Bulldeg: 3 dl mjölk 1 dl grädde 40 g jäst 75 g strösocker 1,25 tsk salt 1 tsk kardemummakärnor, mortla dem 125 g smör, rumsvarmt 650 – 700 g vetemjöl Nötkräm- & mandelfyllning: 7 pkt nötkräm 75 g mandelmassa 75 g rumsvarmt smör 30 g smält choklad Så här gör du bullar med nötkräm - & chokladfyllning Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jäst i en bunke till en bakmaskin. Häll över mjölken och rör runt tills jästen löst upp sig. Tillsätt sedan socker, salt, mortlad kardemumma och rumsvarmt smör. Tillsätt mjölet och knåda i maskinen tills degen blir smidig. Cirka tio minuter. Degen skall kännas lite lös men gå att hantera utan att du blir jättekletig. Lägg degen i en bunke med lite mjöl i botten, plasta bunken och jäs i 45-60 minuter. Blanda under tiden nötkräm-& chokladfyllningen i en skål. Blanda nötkräm, mandelmassa och smör. Vänd sen ner chokladen och blanda ihop till en jämn bredbar massa. Gör sockerlagen. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Kavla ut degen till en rektangel. Ca 0,5 cm tjock. Bred på krämen. Rulla ihop degen till en rulle och skär ca 2 cm tjocke skivor. Lägg i bullformar eller i en muffinsplåt som jag gjorde. Sätt ugnen på 220 grader. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek under en bakduk. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen i ca 12 minuter eller tills de fått fin färg. När du tagit ut dem penslar du bullarna med sockerlag. Testa också mina andra bullar! Sockerkringlor och saffransbullar med pistagekräm!