Ytterligare en galette...jag tröttnar aldrig på denna rustika, gudomligt goda pajen. Jag älskar utförandet och det är så enkelt att få den frasig när den inte bakas i pajform. Kavla degen mellan två bakplåtspapper för att undvika att degen fastnar på kaveln. Variera med dina favoritbär! Hallongalette med nektarin 2 st galetter á 30 cm Pajdeg 200 g kallt smör 4 dl vetemjöl 1/2 dl strösocker 0,5 tsk salt 0,5 dl kallt vatten Fyllning 1 dl philadelphia + 2 tsk msk florsocker 3 nektariner 200 g hallon 1,25 dl strösocker 2 msk maizena 1 ägg till pensling 1 msk rårörsocker Tillbehör Vaniljglass (se recept här) Gör galetten så här: Ugnsvärme: 200 grader. Skär smöret i bitar och lägg alla ingredienser till degen utom vattnet i en matberedare och mixa tills degen är smulig, mixa inte för länge. Häll i vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Plasta och låt vila 30 min i kylskåp. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Blanda philadelphian med florsockret. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till på bakplåtspapper ungefär 3 mm tjock. Skär ev till galetten så den blir lagom stor och rund. Blanda maizena och socker i en skål. Vänd försiktigt ner bären och nektarinklyftorna. Bred på philadelphiablandningen på pajdegen och fördela bärblandningen i mitten på galetterna, ca 4 cm från kanten. Vik in kanterna över bären. Pensla kanterna med uppvispat ägg eller vatten. Strö på rårörsocker. Grädda varje paj i mitten av ugnen på 200 grader i 25-30 minuter. Det kan rinna ut lite vätska från galetten men det gör inget. Pudra ev. över med florsocker och servera galetten ljummen med vaniljglass, vaniljsås eller grädde.