Alltså ser ni hur mycket göttigt som finns i den här kanelkransen!? Inget går förlorat vid gräddning och de blir saftigare än någonsin! :D Kanelbullekrans 50 g jäst 5 dl mjölk (eller vatten om du inte har mjölk) 120 g rumsvarmt smör 1,5 dl strösocker 13–15 dl vetemjöl 0,75 tsk salt 1 uppvispat ägg med en nypa salt i att pensla bullarna med Pärlsocker Fyllning: 120 g rumsvarmt smör 1/2 dl farinsocker 1 msk kanel, malen Så här gör du: Smula jästen i en bunke. Häll i mjölken. Rör runt så att den löses upp. Tillsätt rumsvarmt smör, socker och vetemjöl. Arbeta degen smidig i en bakmaskin. Tillsätt sist saltet och knåda in det. PLasta bunken och låt jäsa till dubbel storlek. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och knåda lätt. Kavla ut till en 2-3 mm tjock rektangel. Bred på fyllningen på hälften av rektangeln och vik sen över kortsida till kortsida. Skär ca 2 cm breda remsor som du tvinnar och rullar ihop till bullar.Tänk på att inte lägga dem för tätt de de jäser mycket så håll ca 2 cm mellanrum mellan dem. (Du kan också bre fyllningen på hela rektangeln, rulla ihop som en rulltårta och skära bitar som du lägger i formen.) Placera i en springform klädd med bakplåtspapper. Värm ugnen till 220 grader. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla sen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 10-12 minuter.