Dessa kanelbullarna nedan är gräddade i en muffinsform. Underbart mjuka, luftiga och saftiga bullar som du lätt flätar ihop till en vacker form som imponerar. Se nedan hur du flätar bullarna. Saftiga kanelbullar 50 g jäst 500 g mjölk 150 g strösocker 840 g vetemjöl 1,5 tsk stött kardemumma 120 g smör, rumsvarmt 1 tsk salt Fyllning: 200 g smör, rumsvarmt 2-3 msk kanel, malen 1,5 dl farinsocker 1 krm salt Sockerlag: 1 dl vatten 1 dl farinsocker (eller annat socker) + ägg till pensling pärlsocker Gör så här: Lös upp jästen i vattnet och tillsätt sen socker, mjöl, kardemumma och smör. Knåda ihop till en deg i en assistent. Tillsätt sist salt. Låt jäsa under bakduk i 20-30 min medans du rör ihop fyllningen. Fyllningen: Rör ihop smör, kanel, socker och salt i en bunke. Dela degen i två delar, kavlat ut varje del i en rektangel ca 2 mm tjock. Bre på fyllningen på hela rektangeln och vik över ena delen 1/3 över degen och vik sen över den andra sidan så degen ligger i tre lager. Skär sen 3 remsor ca 1 cm breda (skär inte av dem upptill) som du flätar ihop och rullar ihop till en bulle. (upprepa med den andra delen deg). Lägg i formar eller i en smörad muffinsplåt.På min instagram @homemade_by_cecilia i sparade storys visar jag olika tekniker på hur du kan snurra dina bullar. Låt jäsa 1,5 – 2 timmar under bakduk. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Gör sockerlagen: koka upp alla ingredienser till sockerlagen. Grädda i mitten av ugnen på 220 grader, (över och undervärme) i ca 10 min beroende på hur stora du gör dina bullar. Pensla med sockerlag precis när du tagit ut bullarna från ugnen. [video width="720" height="1280" mp4="https://sos-de-fra-1.exo.io/alltommat/1007/2021/03/avassetexportpreset1280x720-1.mp4"][/video]