Kanelbullar som gräddas i muffinsplåt blir extra saftiga och goda. Dessutom nästan lite frasiga i botten, hur gott!? Kanelbullar i muffinsplåt ca 24 kanelbullar 40 g jäst 4 dl mjölk 1 dl grädde (eller mjölk) 1 1/2 dl strösocker 130 g smör, rumsvarmt 870 g vetemjöl 2 tsk nymortlad kardemumma 3/4 tsk salt Fyllning: 175 g smör, rumsvarmt 1/2 dl farinsocker 1 dl strösocker 1 1/2 msk kanel 1 krm salt Gör så här: Lös upp jästen i mjölk och grädde. Tillsätt socker, smör, vetemjöl och kardemumma. Knåda ihop till en deg i en assistent, 5-10 min. Tillsätt sist salt. Plasta degen och låt den vila under bakduk i 30 min. Fyllningen: Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke till en jämn kräm. Dela degen i två delar, kavla ut till en rektangel och bred på hälften av fyllningen. Rulla ihop till en rulle och skär 3 cm breda bitar som du lägger i muffinsplåten. Upprepa med resten av degen. Låt jäsa 1,5 -3 timmar under bakduk. Gör sockerlagen: koka upp alla ingredienser till sockerlagen i en kastrull och låt svalna. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader, (över och undervärme) i 12 min beroende på hur stora du gör dina bullar. Pensla med sockerlag precis när du tagit ut bullarna från ugnen.