Hurra för kanelbullens dag! Det är faktiskt en av de temadagar som jag tycker är värt att fira. Alla har ju en relation till kanelbullen och flera minnen! Dessa är mina favoritbullar med kanel, kardemumma och nötter! Du kan utesluta nötterna om du vill eller skulle vara allergisk. Ingredienser till ca 30 bullar: 50 g jäst 3,5 dl mjölk 1,5 dl grädde 150 g smör 1 dl socker 0,5 tsk salt 1 tsk stött kardemumma ca 12 dl vetemjöl Fyllning: 175 gram rumsvarmt smör 1 dl socker 1,5 msk kanel 1 msk stött kardemumma 1 dl fint hackade hasselnötter Garnering: 1 ägg 1 dl sockerlag 1 tsk stött kardemumma blandat med 1,5 msk strösocker Finhackade hasselnötter Smula jästen och rör ner den i 1 dl av mjölken. Smält smöret och häll i resten av mjölken och grädden. Värm till 37 grader och blanda med degspadet. Häll i socker, salt, kardemumma och större delen av mjölet, spar ca 1 dl till utbakningen. Knåda till en slät och smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 40 min. Gör fyllningen: Blanda ihop rumsvarmt smör med socker, kanel, kardemumma och nötter. Knåda degen lite och kavla ut till en rektangel. Bred på fyllningen och vik rektangeln en gång. Kortsida till kortsida och skär två 1,5 cm breda strimlor som du snurrar ihop med varandra och sen rullar ihop till en bulle lägg i bullform. Gör likadant tills degen är slut. Eller rulla ihop degen som en rulltårta och skär 3 cm breda bullar och lägg i bullformar. Låt jäsa i ca 30 min till. Pensla sen med ägg. Grädda på 250 grader i mitten av ugnen i 8- 10 min. När du tagit ut dem penslar du dem med sockerlag (koka upp 1 dl socker i en dl vatten) och strö över socker blandat med kardemumma och hackade hasselnötter. Sockerlagen gör att de förblir saftiga och väldigt goda!