Karlsbaderbullar är en bulle som är lite fastare i degen än vanliga bullar som är lite luftigare. Jag fyllde mina karlsbaderbullar med mandelmassa och vanilj och bakade ut dem till gifflar. Receptet till degen på karlsbaderbullrna kan du använda som basrecept och fylla med din favoritfyllning t.ex. kanel, äpple, kardemumma osv. Recept på karlsbaderbullar: Fyllning med mandelmassa och vanilj: 150 g smör 150 g mandelmassa 1 msk vaniljsocker Recept på degen till karlsbaderbullar: 2,5 dl mjölk 50 g jäst 10-11 dl vetemjöl 1,25 dl strösocker 175 g smör, rumsvarmt 0,75 msk bakpulver 2 st ägg 0,5 tsk salt 1 st ägg till pensling 0,75 dl pistage till topping 1 dl mandelflagor till topping Gör karlsbaderbullarna så här: Mandelvaniljkräm: 1. Blanda rumsvarmt smör med mandelmassa och vaniljsocker till en slät kräm. Bullarna: 1. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt). Smula ner jästen och rör tills den löst sig.Tillsätt rumsvarmt smör och ägg, blanda väl. 2. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt i en bunke och häll ner det i vätskan. 3. Kör degen i en degblandare i cirka 10 minuter på medelväxel. Låt ligga i kylen i 30 minuter. 4. Dela på tre och kavla ut till platta rundlar ca 2-3 mm tjocka. 5. Bred på mandelvaniljkrämen och skär 12 tårtbitar som du rullar till gifflar. Tryck ihop änden så de inte rullas upp. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 6. Jäs i cirka 60 minuter till den dubbla storleken. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. 7. Pensla med uppvispat ägg och strö på finhackade pistagenötter och mandelflagor. 8. Grädda i 10-12 minuter. Tips! För att få bullarna att hålla sig saftiga penslar du dem med sockerlag när du tar ut dem från ugnen. Koka upp 1 del strösocker med lika stor del vatten, låt svalna.