Recept på Karlsbaderbullar med pekannötter: Deg: 2,5 dl kall mjölk 750 g vetemjöl 175 g rumsvarmt smör 100 g strösocker 1 ägg 50 g jäst 2 tsk bakpulver 1 tsk salt Fyllning: 100 g rostade pekannötter 200 g mandelmassa 1 tsk vaniljsocker 150-200 g rumsvarmt smör ägg till pensling pärlsocker eller mandelflagor att strö över sockerlag (koka ihop 1 dl vatten med 1 dl socker) Gör karlsbaderbullar så här: Blanda alla ingredienser i en köksmaskin och blanda på låg hastighet i 5 min. När degen gått ihop ökar du hastigheten och knådar i ca 5 minuter. Plasta bunken och låt degen jäsa i kylen minst 1 timma. Gör under tiden fyllningen. Riv mandelmassan i en bunke och vispa ihop med smöret, vaniljsockrer. Vispa till en lätt kräm. Hacka de rostade pekannötterna och blanda i dem i smörfyllningen. Pekannötterna kan du rosta i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Kavla ut degen ca 40x50 cm (0,5 cm tjock) och bred på all fyllning. Rulla ihop den och skär 2 cm breda bullar som du lägger i en bullform på en plåt. Eller vik kortsida till kortsida. Skär remsor och snurra ihop till knyten. Låt jäsa på plåten 1,5 timma eller till dubbel storlek. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter eller tills de fått lite färg. Pensla med sockerlag precis när du tagit ut dem.